Efterår 2018

23. sep 2018

Skrevet af Karina

Udgivet d. 23. sep 2018

Så gik sommeren med at have et skønt kuld hvalpe. 5 dejlige Dunja/Elmo hvalpe der sørgede for liv i huset og glade dage.

De er nu alle rejst hjem til deres nye familier og de har alle fået en god start der. Det er skønt at jeg kan følge dem alle b.la. via facebook.

Men selvom her har været hvalpe så, har vi også brugt tid på de voksne hunde.

Lapinpoikas Fresca er blevet mentalbeskrevet og vi har været til udstillinger, b.la.  DKK udstilling i Ballerup og dobbelt udstilling i Spidshundeklubben hvor Aulis Enkeli Bastian formåede at blive BIS2 den ene af dagene og BIS 4 den anden. Så jeg er meget stolt.

Hundetræningen er vi også kommet godt igang med oven på en dejlig sommer pause. 

Hyrdetræningen er vi kommet igang med igen, til stor glæde for hundene og jeg, jeg bliver altid så glad og stolt, når jeg ser mine hunde arbejde selvstændigt og at de stadig har deres instinkt bevaret tiltrods for at færrer og færrer b.la. i Dk ikke bruger lapphunden til det den oprigtigt er skabt til, nemlig at drive rener, at vi i Dk har lapphunden primært som familie hund er der jo intet galt i, dette kan de også så udemærket, men det glæder mig så meget og imponer mig hvergang, at når man så giver dem en opgave med at samle en flok får, selvfølgelig med træning, så formår de det. Så det nyder jeg at arbejde med, det er en herlig ting at man kan få lov til at arbejde med sine hunde med noget de er skabt til, selvom man ikke skal bruge det i hverdagn, jeg har ikke får, eller nogen intentition om at få det, men jeg syntes det er vigigt at stimuler sine hunde og når jeg kan gi mine hunde den mulighed at få lov at lave det de er skabt til, samt give dem en fed oplevelse med at få lov til at arbejde med deres instinkt, så gør jeg det gerne. 

Nu kommer et efterår hvor vi venter på at Lapinlumon Lapintyttö aka Luna kommer i løbetid og hun så skal have sit første kuld hvalpe  med vores egen Lapinlumon Culo som jeg glæder mig meget til, jeg søger i den forbindelse en udstationerings familie til en tæve hvalp, man kan læse mere om udstationering her på hjemmesiden.                                                                                                                                                                        Vi skal også på nattrim tur med kreds 10 i Dkk, hvor vi skal ud og gå i mørke og løse forskellige opgaver, der er jeg så heldig at kunne stille med et rent lapphunde hold, vi skal også  på vandretur rundt på langeland her i efteråret, samt til kropskontrols-kursus med Caroline Larsen som instruktør, så her sker lidt.

Og flere udstillinger skal vi også til, bla. i Herning, Nørager og i Vissenbjerg. 

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *