Om os

Kennel Aulis Enkeli er opdræt af finsk lapphund. 

Vi har en del hunde hjemme hos os, men også nogle stykker udstationeret.

Hundene er en stor del af vores liv og indgår i vores hverdag som familie medlemmer.

Jeg er medlem af SPK og DKK og har gennemført DKKs opdrætter uddanelse og Hundeholder uddannelsen

Jeg opdrætter, samt lader mine hanhunde, bruges i avl efter Spidshundeklubben og DKK`s avlsanbefalinger.

Det hele startede i 2009, hvor jeg fik min første Finske Lapphund, Sofus ( stamtavlen Aulis), jeg havde i forvejen en blandings hund Buller som var fra 2004. Nu skulle jeg prøve en race hund. Jeg søgte megen information om forskellige racer og pludselig dukkede den Finske Lapphund op.

Jeg forelskede mig i dens smukke udseende og blev mere og mere begejstret efterhånden som jeg læste om racen. Jeg syntes den levede godt op til mine forventninger til hund nr. 2. og sådan gik det til, at en lille brun Finsk lapphund hvalp flyttede ind og blev en stor del af mit liv i 2009 og startede alt dette op.

 

I efteråret 2014 tog jeg opdrætter uddannelsen hos Dansk Kennel klub og siden har det gået slag i slag.

Sofus og Culo mine to første lapphunde, blev begge godkendt af Trygfonden til at være besøgshunde. Sammen besøgte vi plejecentre hver 14 dag, over en længere periode. Derudover tog Sofus og jeg skolehunds ekvipage uddannelsen i Skive og Sofus blev uddannet skolehund, sammen var vi skolehundsekvipage, vi arbejdede sammen omkring børn på mit arbejde, i den førskole hvor jeg var ansat. Da Sofus gik på pension og senere ikke er hos os mere, blev det Dunja der overtog arbejdet som pædagoghund, hun var med mig på arbejde i den børnehave/Vuggestue jeg arbejder i. Pt. har jeg ingen hunde jeg arbejder pædagogisk med på mit arbejde da det kræver den helt rette hund med den rette mentalitet og psyke til det og tid til at lære dem op til det.

Jeg har trænet meget agility, lydighed og hyrdning, og jeg har kørt med kick bike, og trænet træk af både vogn og kælke med hundene, hvilket bare beviser at det er en meget alsidig og rubust race. Jeg holder meget af at træne hund, og en finsk lapphunds temperament passer godt til mig, jeg ved at top  ellite lydighedshunde bliver de aldrig, men vi har det sjovt og vi bonder ved at træne sammen og det er rent frikvater for mig når vi er på træningspladsen.

Udover vores hunde her hjemme, så har vi også 3 katte, undulater, høns, og vi passer ofte kaniner så her sker altid noget.

Karina

Jeg er en hundetosset pædagog og har arbejdet med børn siden 1997. Jeg er vikset op med hund og fik min egen første hund som 17 årig. Min første finske Lapphund fik jeg i 2009. Jeg Tog DKK opdrætter uddannelsen i 2014, har opdrættet siden 2017, men har været aktiv i avl med mine avlsgodkendte hanhunde siden 2012. blev uddannet skolehunds ekvipage i 2017 med min første finske Lapphund. Tog den udvidede hundeholder uddannelsen i 2020. Er passioneret og meget engageret i mine hunde og i racen. Har trænet lydighed, agility, samt hyrdening på konkurrenceplan, men har også trænet klikkertræning, spor, redningsbåd, træk, mm. Jeg går på meget på udstilling med vores hunde. Vores hunde er alle familiemedlemmer og er med os så meget som muligt i alt hvad vi foretager os.

Brian

Brian kom ind i kennelen i 2021 og er den praktiske person, som sørger for at vedligeholde og bygge alt til hundene, f.eks lege/klatre ting, bygger hunde huse, samt holder vores hunde mark. Brian er god til at få ideer og er kreativ med ideer til hvad man kan lave til hunden. Han er engageret i alle hundene og hjælper altid til når vi skal på udstilling med det praktiske samt børstning af hundene. Brian har selv haft 2 hunde før vi mødte hinanden.