Aulis Enkeli Ella

Navn: Aulis Enkeli Ella

Født: 03.03.2020

Forældre: Lapinlunas Ronjatar x Aulis Enkeli Bastian

Opdrætter: Karina Stougaard ved Aulis Enkeli

Udstationeret hos: Diana Skaanning Attermann

Øjne: 04.03.2022. PHTVL/PHPV. Grad 1.

HD: C

AD: O

Prcd/PRA: Fri via avl

Pompe´s Disease: Fri via avl

Mentalbeskrevet: 24.10.2021.

Ella er udstationeret hos Diana og Rene og deres børn som bor i Holstebro.

Hvordan er Ella… Overfor hendes mennesker er hun meget mild, hun en er blevet en rigtig hyggetrold (efter første løbetid).

Ella er legesyg, klog og snu. Hun er god til børn og elsker når de vil lege. Votsi Diana og Renes anden Lapphund og Ella har det godt sammen. Men mest på hendes præmisser, Ella vil gerne bestemme hvornår der skal lege, puttes og hun kan sagtens blive snerpert hvis ikke det går efter hendes hoved. Hun bliver ikke ondskabsfuld, men hapser fast i ham fx for at få ham til at lege.

Andre hunde, nogle kan hun med og andre ikke. Hun kan bedst med andre hanner. Tror det bunder lidt i usikkerhed. Så vi øver positiv kontakt, hvilket funger rigtig godt.

Ella kan bede om hjælp, hvis hun har mistet et stykke legetøj under sofaen eller en skænk, noget hun ikke kan nå. Har hun en bestemt gøen hun bruger. Man er ikke i tvivl når hun ‘ber om hjælp’. Hun er god til at underholde sig selv, hun kan sagten lege længe med sit legetøj.

Ella elsker gåture og vise begejstring når man spørger om hun vil med ud og gå. Ella tager gerne i mod nye mennesker i dagplejen. Hun opdager med det samme hvis der kommer nye forældre end de faste der plejer at komme her. Hun gør af de nye, for at signalere det er fremmede mennesker, men acceptere dem lyn hurtigt, så snart de er godkendt kan hun ikke blive nusset nok af dem.

Når Ella nusses, og hvis man stopper, kommer hendes pote og fortæller “hov du var vist ikke færdig”. Ella er ikke en hund man behøver at skælde ud. Man får meget mere ud af positiv træning. Kommer man til at hæve stemmen bare lidt er hun en undskyldning i sig selv. Hun bruger meget hendes afdæmpende signaler. Det får hende til at se utrolig sød og elskelig ud.

Ella er kreativ, er der noget hun vil, f.eks stjæle fra bordet, finder hun en måde at nå det om det så indebære at man må hoppe op på en skammel. Så man skal ikke stille mad ved kanten. Lader man mad stå uobseveret på spisebordet, så kan hun finde på at hoppe op og stjæle det. Og Votsi skal ikke forsøge at tage hendes tyggeben, så skal hun nok få det tilbage igen fra ham.

Ella er en charmetrold, og hun ved det godt, hun vil helst have al opmærksomhed selv. Hvis hun ligger i sengen hos os og Votsi gør antræk til at komme op, går vagt langs sengekanten, så han ikke kan komme op. Men siger man så, nej han må også være her, acceptere hun det også.

Ella har tydeligt forskellige gø lyde. Et gø for andre hunde/mennesker. Gø for hjælp. Opmærksomheds gø – for se mig.

Ella er bare en fantastisk hund! 

Se vores andre hunde:

Lapinlumon Rilla

Lapinlumon Rilla

Rilla er en tæve som er udstationeret hos os. Hun er en sød lille pige, der er så opmærksom på os og følger os over alt, så sød og kærlig. Meget kontaktsøgende, en glad lille pige