3 x øjnlysning uden anmærkninger

20. mar 2020

Skrevet af Karina

Udgivet d. 20. mar 2020

Mens hvalpene de spiser, sover og vokser, har jeg været afsted md 3 af mine udstationerings hunde til øjnlysning. jeg priotere at øjnene er tjekket for sygdomme inde parring, selvom kravet fra Dkk og SPK er anderledes, med hvor meget man skal øjnlyse. de har bl.a valgt at hvis hunden er blevet øjnlyst da den var 4 år og 2 mdr ´, altså gået ind i dens 5. leveår, så behøves den ikke øjnlyses mere. det vil sige at en avls hund hvis man er idt “snedig” og ligeglad, så kan man nøjes med at øjnlyse den 2 gange i dens liv.

Min holdning er anderledes, da en ung hund kan gå længe uden at udvikel eventuelle øjnlidelser, som først viser sig sener ei en hunds liv. nogle af disse lidelser kan være arvelige, nogle kan bare være aldersbetinget eller kommet af en skade, men alt dette fortælle øjndyrlægen når han ser ind i hundens øjne, hvad det er om det er af betydning eller ej. Nogle hunde kan have en harmløs ting i øjet, men hvis den hund den parres med også har det, så dobler man det jo og hvalpene kan udvikel det, måske som en arvelig deffekt. Derfor øjnlyser jeg altid så mine øjnlysninger er max 1 år gamle ved en parring og nogle af mine ældre hunde får også tjekket deres øjne selvom de ikke lige står og skal parre, for at se om der er dukket noget op som jeg skal være opmærksom ved hos deres afkom.

Igår den 19.03 var jeg så afsted med Lapiolumon Culo, Lapinlumon Lapintyttö, begge to hunde som har haft boet hjemme hos mig det meste af deres liv, men af forskellige årsager begge har fået en ny for evigt familie, men det er altid skønt at køre ud og hente mine “gamle” hunde og se at de genkender hinanden og finder en glæde ved at ses og ja vd at ses med mig. Også Aulis Enkeli Bastian var med og blev øjnlyst.

Alle 3 hunde havde ingen Anmærkninger overhovedet, så de er alle 3 klar til at blive brugt til parringer. 🙂

oveni denne gode ting, så valgte Lapinlumon Lapintyttö (Luna) at starte løbetid, så ny krydser vi fingrer og håber på vellykket parring mellem hende og Bastian inden for den nærmeste fremtid.

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *