Forelæsning i Sverige

23. mar 2015

Skrevet af Karina

Udgivet d. 23. mar 2015

I weekenden i uge 7. tog jeg sammen med nogle søde lapphunde venner til forelæsning i Sverige. Vi skulle til Göteborg op og høre Saara Sampakoski, som er opdrætter af Finsk lapphund og race specialist dommer inden for racen.

Saara fortalte om Lapphundens oprindelse, dens udseende og hvad den har været brugt til og hvordan man har delt den i reen valler linjer og Show linjer. og inden da, da man sorterede de korthårede af arbejdende af som er blevet til den race vi kender som Finsk hyrdehund i dag.

Hele lørdagen gik med at høre Saara fortælle om vores fantastiske race, om avl og sundhed og ikke mindst hvor vigtig mentaliteten er og siden da så vi på nogle hunde hvor hun fortalte hvordan en rigtig lapphund skal se ud med vinkler, pels, osv.

Om søndagen var det dyrelæge Mats Lindberg der fortalte om første hjælp til hunde og og HD.

Alt sammen har jeg skrevet en artikel om som jeg har sendt itl spidshundeklubbens blad, som udkommer her til april.

Det var bestemt ikke sidste gang jeg deltog i sådanne en forelæsning, med så inspirerende person som Saara. Som jeg har stor respekt for hendes arbejde med at opdrætte Finsk lapphunde.

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *