Godt nytår

1. jan 2015

Skrevet af Karina

Udgivet d. 1. jan 2015

Ja så kom 2015.

året der lige er gået har været et godt hundeår.

vi startede med at til årets første udstilling i spidshundeklubben i Hårlev, der kom der hele 4 af Sofus (Aulis) hvalpe fra hans første kuld. jeg var virkelig beæret over at de havde lyst til at komme og mødes og prøve kræfter med en udstilling.

Vi startede også dette udstillingsår godt, Sofus blev 2. bedste hanhund. men bedst af alt, Lapinlumon Culo fik sit første cert. Så flot fremvist af min veninde Heidi.

Så tog vi over sundet til Sverige og her gik det også godt, Sofus blev BIM og fik sit første CECIB.

Det er gået godt til alle de udstillinger vi har været på i løbet af året, jeg syntes det har været reaelle kritikker.

Vi sluttede da også udstillingsåret af med maner. Sofus blev BIR og fik årets vandre billed med hjem, et flot papirklip lavet af Sonia Brandes.

Culo fik sit 2. cert og vi blev nr. 4 som årets bedste senior handlere.

Derud over så har vi fået lavet to trækvogne til Votsi, en stor en hvor der kan sidde børn i, også min lille til små indkøb i Brugsen.

Vi har også købt en Kick bike, som vi har lært at køre på/med.det er en sjov måde at motionere på både for hund og mig.

Så er det i 2014 at Black Track Votsi også blev far til sit første kuld hvalpe, det bliver spændend eat se hvad de udvikler sig til om det er far eller mor de kommer mest til at ligne.

I efteråret tog jeg opdrætter uddannelsen og fik samtidig mit Kennel mærke Aulis Enkeli. (Villig engel)

Det var meget lærerigt og meget spændende, jeg fik nogle” aha” oplevelser og også nogle “øv, bare jeg havde vidst det før” men sådan er det jo når man går igang med at udvide sin horisont og det er jo sundt nok. 

vi fik også været til nogle Agility stævner i 2014. bla. havde Culo sin debut, han valgte så at bruge denne lejlighed til at løbe ud og hilse på sekrærtæren og de øvrige deltager der sad og så på, istedet for at løbe banen. Men da vi skulle have præmier fik jeg faktisk en præmie for at være en af stævnets 3 meste positive og motiverende handlere. for selvom jeg bla. havde en hund der valgte ikke at løbe Agility, så var jeg positiv og forsøgte at motivere hunden til at det den skulle på en rar måde. den præmie var jeg fktisk meget så stolt over, dejligt at der bliver lagt mærke til hvordan man er sammen med sine hunde.

Lydigheds konkurrence fik vi også lige prøbet lidt af i 2014. der var klub mester skaber i vores Dch klub og der stillede jeg op med Votsi, for lige st se hvad det er for noget. det blev da ikke til en sidste plads, men heller ikke en af top 3. det er også lige meget, det handle rikke om at vinde, selvom det er fedt, men om at have et sjovt sammen med hunden. Nogle måneder efter var det lokal konkurrence med dommere ude fra, der stillede jeg op med Sofus i lydighedskonkurrence på C nivue. det blev helle rikke til en placering i toppen, men det vidste jeg. Sofus er først begyndt at træne i DcH her i efteråret, så ting som feldt søg og rundering er han ikke så sikker i. ligeledes så er der er A bræt hunden skal løbe over og tilbage igen. Her strider hans indlæring i Agility imod den i lydigheden, for han er jo vant til at jeg løber med ham, og at han IKKE skal tilbage over A brædtet. Så Sofus løb op på toppen af A brædtet og stoppede, vendte sig om og kiggede efter mig, så gøede han lige et “kom n med mor” gø. også blev han elelrs stående til dommeren sagde… “Ja tak. hjælp ham med at gøre øvelsen færdig rigtig”. 🙂

2015 bliver et år jeg ser meget frem til.

til foråret/sommer kommer der en parring mellem Sofus(Aulis) og Lapinlumon Tähtikukka. jeg tæller dagene ned til en forventet løbetid muligvis skal starte, fordi jeg skal jo have en hvalp fra denne parring. min første tæve i min lille kennel. Så jeg går jo og krydser alt hvad der krydses kan og håber at der kommer mange tæver ud af denne parring. 🙂 

så skal jeg også til Norge i 2015. op og prøve at udstille der. jeg glæder mig meget til at jge skal op og møde nye hunde venner som jeg har lært at kende her i 2014 og til at prøve at udstille i Norge men også til en orlænget weekend sammen med min barndoms veninde Rikke, som har sagt hun gerne vil tage med mig og hjælpe mig.:-)

lige her til slut vil jeg gerne fortælle om min nytårs aften. Sidste år havde ejg en hund som var bange. Han ville ikke ud, han rendte rundt og ledte efter gemmesteder hvor han kunne gemme sig for bragene og lysglimtene, dette til trods for at jeg havde forsøgt at give ham modermælkserstatning, Bachs blomster dråber, Zyklene, Serium U beroligende natur medicin og baldrian dråber.. Så havde han det bestemt ikke spor sjovt og ingen af disse praperater hjalp en dyt! Så det endte med tis og bæ inden døre og han ville først ud 1. januar da det var lyst og jeg skulle med og det var kun kort han lige ville ud i haven.

I år havde jeg så tænkt, massere af lækre spiselige ting, frossen leverpostej i Kongerne, okse pande lapper, tørrede tyre diller. aftensmaden i flasker, nyt legetøj og selvfølgelig en god gåtur inden mørket faldt på. OGSÅ fik han denne Thunder shirt på, en body stock som sidder tæt indtil kroppen og som giver et konstant tryk på kroppen som virker beroligende.

Dette havde en så god effekt, at han lå stortset hele aftenen ved sofaen, han gik ud og drak vand når han var tørstig, han kunne spise og arbejde med sine godbidder, have overskud til at stjæle de andre hundes Konger og passe på sit lager. Ja selv med ud og tisse et par gange kom han i haven. Så det var en fornøjelse at gå i seng med en rolig glad hund og at vågne kl. 6. af en glad hund der stod og sagde ” mor nu skal vi op, jeg vil gerne ud”. ingen tis og ingen bæ inden døre og ingen masse gamle husråd om modermælkserstatining osv… bare rolige hunde der har glemt alt om kanlderriet i går aftes. Selv i nat da der lige kom et par brag havde han overskud til at rejse sig op på to ben som han altid gør når han høre noget, også kigge ud af den lille spræke der er mellem rullegardin og karm, som vi altid lader være så kattene kan komme ind og ud samt at Culo kan kigge ud af vinduet i soveværelset der var åbent og han stod bare og kiggede lidt lagde sig så ned på sit tæppe og sov videre. så hurra for Thunder Shirten. den virkede her hos os. 

Godt Nytår.Fra Kennel Aulis Enkeli.

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *