Tiden går så hurtigt

29. mar 2019

Skrevet af Karina

Udgivet d. 29. mar 2019

Huhej hvor det går hurtigt nogle gange. Især når man har et kuld hvalpe, 8 uger flyver afsted, man syntes lige man har siddet forventningsfuld ved fødekassen og taget imod de små hvalpe også blinker man engang med øjnene også er de 8 uger, fuld af fis og ballade og klar tila t komme ud til deres nye familier.

Jeg lægger altid stor vægt på at socialisere mine hvalpe bedst muligt, de er i hænder fra da bliver født til de sendes ud af døren til deres nye hjem. de møder mange forskellige mennesker, og de kører i bil, de kommer på tur og bliver intruduseret for hverdagslivet i et tempo som passer dem.

Nu er det 3 uger siden de rejste og man har fået pustet ud og sovet igennem også er det man så småt begynder at se frem til næste kuld.

det næste kuld her bliver til efteråret, det er min Dunja, som skal have sit 3. kuld og hvem ved, måske hendes sidste. Dunja er en særlig pige for mig, min første tæve. Da jeg ikk ekunne få en hvalp efter min første helt særlige lapphund Sofus, va det en gave at jeg kunne få en efter hans bror Aslan, så Dunja er så tæt på Sofus og med de linjer som jeg gerne ville have. 

Denne gang skal Dunaj og jeg rejse langt for at møde hendes udkårene, en hanhund som jeg kun har kunnet drømme om at parre med, og kun en gang har spurgt indtil, lidt i sjov, da jeg kendte svaret. Men nu er det endt sådan at Dunja skal parre med drømmefyren, næste gang hun kommer i løbetid.

Nu er alt jo ikke kun hvalpe, jeg kan jo godt li at udstille og har været afsted 2 gange i år, i februar i Fredericia, kun Bastian og jeg, ren fornøjelse og hygge, Han fik en flot flot kritik, excelent og Ck og dommeren sagde ” jeg kan godt li din hund. det var dog ikk ehelt nok til at placere sig i top 4 af hannerne, men jeg er meget tilfreds, Bastian er stadig ung og det vigtigeste er at han kan li at være afsted med mig. 2. udstilling var i Spidshundeklubben i Bjæverskov, uha en lille bitte hal med en masse trapper hvor alt for mange hunde blev klemt ind. Cleo var startet løbetid og da jeg kun havde hende også 3 hanner med, så gav det en del piven og pusten fra drengene af. Men trods det, så gik det godt. Bastian vandt junior klassen og fik exc. og CK og ju.Cert og er nu derfor Dansk Junior Champion OG Klub junior champion. han blev 5 bedste hanhund med recerve cert. 

Culo har holdt en lang pause fra udstillingsringen, dels fordi han ikke rigtig gider, og fordi han var syg i foråret pga. et fremmedlægme i halsen som gjorde han hævede op og for at dyrelægerne kunne finde ud af hvad der var galt måtte hans eminente store pels klippes af så han kunne CT scannes. så han har været helt bar på halsen, ikke noget kønt syn, men de fandt årsagen til hævelsen og kunn ebehandle korrekt. Nu er pelsen kommet ud igen og han er ved at være flot igenm han døjer så bare lidt med et par. kg for meget, men det arbejder vi på. Culo stilled ei champion klassen og fik exc. han syntes stadig ikke at løbe rundt i en ring er det sjoveste, mere, som han gjorde som ung, han er også snart 8 år og veteran, så det er ok. gamle Sofus kan løbe endnu, kors hvor jeg elsker at være i ringen med ham. Han løb sig til excelent med CK og blev BIR veteran og 4. bdste hanhund og BIS 4.

Cleo stillede sin sidste gang i de uoffcelle klasser og det gik godt, hun vandt hvalpe klassen med SL og blev BIM hvalp. så fint. 🙂

Nu tager Sofus, Bastian og jeg en tur over øresund og prøver at se hvordan det vil gå i Sverige.

Fresca er godt igang med lydighedstræningen og er atarter op på Agility, det syntes både hende og jeg er sjovt, så det er helt klart noget vi skal fortsætte med, især hvis hun holder op med at lave æresrunder rundt på hele træningspladsen og forstyrrer de andre hunde der træner. 

Hun er en pige der godt kan li at løbe og løbe stærkt, derfor var vi en tur i Bjærringbro over på Greyhound vædeløbs stadion, nuuj det var sjovt at se hvor stærkt de kan løbe de kære lapper, når de først får fat i hvad det er de skal. Så det skal vi helt klart prøve igen til efteråret, hvor der er arrangeret en dag igen derover for lapphunde. 

Hyrde arbejdet er vi stadig i fuld gang med og det går rigtig godt med Dunja, hun er nu så langt i træningen at hun har flyttet rundt på en flok på over 10-12 individer, der skulle ud af en boks, ind på en stor fold, rundt der og tilbage ind en take penn. hun er så sej! og jeg er så stolt, hendes datter Camma fra C-kuldet med Fidelis Elmo, er også begyndt at hyrde træne sammen med os og hun viser virkelig stort potienale, hvis hun fortsætter sådan så bliver hun en rigig god og habil hyrde hund, også er lapperne slet ikke beregnet til at hyrde på får, men på rener. Jeg er en pave stolt kennelmor, over at afkom herfra, har bevaret racns egenskab, nemlig hyrde instinktet. 

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *