Efterår

18. sep 2023

Skrevet af Karina

Udgivet d. 18. sep 2023

18.09.2023.

Vi har fået sundhedsundersøgt to hunde Aulis Enkeli Karlo & Aulis Enkeli Jytte. Desværre havde Karlo knæk på sin hale to steder og da dette kan være arveligt men også være kommet af et traume efter vild leg, har jeg valgt han ikke skal gå videre i avl. Et haleknæk betyder som sådan ikke noget og har ingen betydning for Karlos livskvalitet, han aner det givetvis ikke. Men hvis det er arveligt betinget, kan det gives videre, i halen betyder det ikke noget, men halen er jo en forlængelse af ryggen også kan sådan et knæk komme oppe i ryggen hos hvalpe efter ham og det vil jo så straks få anden betydning for deres velbefindende og livskvalitet og bevægelighed. Så da selve sundhedsresultaterne kom, at han så også havde en 1’er på sin ene albue, var det ikke svært at træffe beslutningen, selvom han er den skønneste og dejligste og smukkeste hund i mine øjne, at han skal ikke gå videre i avl.

Men Jytte pigen blev jo også sundhedsundersøgt og hun fik A hofter, 0 på albuerne, øjne uden anmærkninger. hun er PRA fri og Pompes fri, så nu er det bare at se hvordan det går når hun bliver gammel nok til at skulle have hvalpe. Dejlig mild er hun i hvert fald og hun gør det godt på udstillinger med Excellent.

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *