Julen sig nærmer

12. dec 2016

Skrevet af Karina

Udgivet d. 12. dec 2016

Julen sig nærmer med hastige skridt og lidt siden sidst er der da sket.

I november var jeg afsted på international dobbelt udstilling i Herning. 2 dage med mange flotte hunde.

Med mig havde jeg Luna, og hun blev begge dage placeret som 4. bedste tæve med excelent  i junior klassen hvor der var hård konkurrence af mange fine hunde.

Vi har også i starten af december været afsted til årets sidste udstilling, nemlig jule udstillingen i spidshundeklubben. her havde je gigen Luna med mig og hun fik en excelent og en fin kritik og blev 4. bedste junior tæve.

Ud over Luna var også Sisko med og Culo. Sisko måtte nøjes med en Good, da hun ikke lige syntes om at blive set på af dommeren, rigtig øv, men sådan kan det gå.

Culo fik excelent og CK og blev 4. bedste han i Champion klassen, dog uplaceret i bedste han bedømningen.

Så er Sofus og jeg halvvejs i vores Skolehunds ekvipage uddannelse, det er rigitg spændende og jeg lærer en masse om at sætte hunden i spil i det pædagogiske arbejde.

Jeg har jo haft Sofus med på arbejd ei 2 år nu, men jeg har med denne uddannelse fået øjnene op for en anden kontekst med hund. Je ghar fet muligheden for at bringe ham i spil i mange andre situationer, så som i vores samlinger, ved samtaler, ved sprogtest og pt. arbejder vi på at lave et læseforløb med børn i indskolningen med lidt læse vanskligheder.

der er 4 mdr tilbage af uddannelsen, det er gået stærkt, men det gør ting man interessere sig jo for.

Så har jeg også her sidst på året fået HD og AD røngen fotograferet Luna, Senja og Sisko. og fået taget gentest til PRA og Pompes på Luna g Sisko, da Senja er fri via avl.

Svaret åp HD og AD kom så i dag fra DKK. 

Alle 3 piger har A hofter og 0 på albuerne, altså de er fri for Dysplasi. Så nu venter vi på svaret fra Lapoklin på blodprøverne, men der kan de jo højest være bærer og det er ingen undergang, der må stadig avles på dem, blot med frie hanner.

Også bliver næste skridt til foråret at få dem øjnlyst.

Ikke at jeg har planer om at parre dem foreløbig, men det er rart at de ting er klaret, til den dag, hvis nu de skal have et kuld.

For lige nu så går vi og tripper og håber på at Dunja kommer i løbetid, for så skal hun parres, med den skønneste hanhund og det glæder vi os til.

Hvis man skulle være interesseret i en hvalp kan man sende mig en mail med lidt oplysninger omkring hvem man er. 

Lille Ristin vores ferie barn, har nået at vær epå ferie os os i 7 mdr. men nu er ferien også lige ved at være slut. den 16.12. rejser Ristin hjem til sn nye familie, det blver rigtig svært at sige farvel til hende, for den lille søde hund, har virelig vundet vores hjerter. hvem skal Jesper nu kæmpe med om at få sin plads i sengen om aftenen, for Ristin vil jo gerne ligge i sengen og kløs på maven, helst gerne hele natten. Hvem skal nu snurrer rundt som en snurretop og danse rundt så det er helt umuligt at give hende line på, når vi skal ud og gå. Hvem skal nu rejse sig op af en strække sin lille krop så langt man kan for at gøre opmærksom på sig så man lige kan blive løftet op og krammet, for Ristein er en rigtig nusse hund, en lille skøn pige som gerne vil bæres rundt på, som elsker at ligge i ske, hun deler gerne ud af kys  i tusindvis til en. der vil unægteligt blive et tomrum efter hende, for selvom hun er en lille forsigtig pige så har hun formået at fylde godt med sin personlighed.

Men heldigvis er jeg ikke et sek i tvivl om at Ristin vil få det godt hos sin nye familie, hun skal bo blot 25 min fra mig sammen med Kide en anden gammel finsk lapphund og to chivauere og deres ejer Susanne og hendes voksne datter Marie. Jeg ønsker dem alle al mulig held o lykke og håber de må få rigtig meget glæde af hinandens selskab. <3

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *