Så krydser vi fingrer

18. nov 2018

Skrevet af Karina

Udgivet d. 18. nov 2018

Aller først så, må jeg fortælle at Lapinlumon Lapintyttö aka Luna er blevet parret med Lapinlumon Addja.

Så nu krydser vi fingre og håber der kommer hvalpe i starten af 2019. 

Det med avl er ikke altid så nemt, Luna skulle have været paret med Terhakan Viltihauuu en ældre herre, men netop fordi han er gammel, havde vi allieret os med en dyrelæge, så ingen hunde led overlast under parringen, men inde vi kom så langt, undersøgte dyrelægen lige Viltti, og desværre konstaterede han at Vilttis testikler ikke var som de skulle være, en sædprøve viste også at Viltti var steril og at det var testikkelkræft han havde.

Det var virkelig sørgeligt at stå der og skulle glæde sig over en parring som så endt med en så trist konstatering for Viltti og hans ejer. 

Men Annika fra Kennel Black Tracks, som ejer Viltti, tilbød os at vi kunne bruge Lapinlumon Addja i stedet for. Addja er far til mit B-kuld med Dunja, så jeg ved jo han kan lave fine hvalpe, så det takked ejeg ja tak til.

Og Luna og Addja havde en vellykket parring, så nu er der kun at krydse fingre.

Vi har også været på dobbelt udstilling, International udstilling i Herning. her i starten af november. Min søde lille Cleo, blev BIR Baby (bedst i racen) begge dage. Bastian min smukke dreng, blev 2. bedst hanhund om lørdagen med junior cert og reserve cert. Han er så fantastisk nem at have med og gør det så godt.Så jeg er meget stolt af mit eget opdræt.

Udenfor de “polerede gulve” gør vi det også godt, Dunja og Fresca giver den virkelig gas med hyrdetræningen og viser gang på gang at de udvikler sig, og de overrasker mig hver gang vi er afsted, med hvad de kan. Såe det er en fornøjelse for os alle at arbejde med deres naturlige instinkt.

Dunja har også haft sin første arbejdsdag som pædagoghund på mit arbejde, hun gør det helt fantastisk sammen med børnene, hun finder sig godt til pas i dette element og hun vil så gerne børnene. Så det samarbejde skal nok blive berigene for alle parter.

Culo drengen er fyldt 7 år, men det mærker man ikke, han er stadig lige glad for at ligge og lege med noget legetøj, min glade hoppe bold. Han er helt frisk igen efter hans sygeforløb i for-sommeren, hvor han have fået i fremmedelegne ind under huden i halsen, som dannede betændelse.

Du vil måske også synes om:

Foråret er over os

Foråret er over os

Vores N-hvalpe er ved at være fløjet fra reden alle sammen, 7 fine og sunde hvalpe. Undervejs havde vi en underlig...

Vi er her stadig

Vi er her stadig

Efteråret er godt i gang og vi har været afsted til et par udstillinger. Vi har var i Fuglebjerg på spidshundeklubbens...

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *